Cornuri cu mere

Desert de post cu mere, pufos si delicios!
Ingrediente:

Aluat - 500 gr faina alba tip 480, 80 gr zahar, 50 ml ulei, 200 ml apa minerala - calduta, 1 plic drojdie uscata (10 gr), 1 praf de sare, 2 pliculete zahar vanilat

Umplutura - 6 mere, 6 linguri de zahar, 1 lingura gris, 50 gr margarina, 2 plicuri zahar vanilat, 1/2 lingurita de scortisoara

Decor - 30 ml sirop

Timp preparare

80 min

Nr. portii

16 buc.

4.5/5 - (51 votes)

Apa calduta impreuna cu zaharul si drojdia se amesteca 1 min. Adaugam uleiul, vanilia, jumatate din cantitatea de faina si amestecam. Se adauga praful de sare, restul de faina si framantam pana obtinem un aluat vartos. Aluatul se pune intr-un vas, se acopera cu un servet de bucatarie si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.

Separat se formeaza umplutura – merele rase se pun intr-o cratita impreuna cu zahar si margarina. Se lasa sa fiarba cca 5 min, se adauga grisul, scortisoara si vanilia. Se ia de pe foc si se lasa sa se racesca complet.

cornuri cu mere

 

 

Aluatul dospit se imparte in 16 bucati iar fiecare bucata de aluat se intinde sub forma unui triunghi, se adauga 1 lingura de umplutura si se ruleaza strans.

Cornurile se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se lasa la dospit, cca 25 min.

Cornurile se coc la o temperatura de 180 C, pana devin aurii. Cand sunt gata se ung cu sirop si se introduc din nou la copt pentru 5 min.

Se servesc ca desert intr-o zi de post 🙂

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *